آشنایی با سیستم آدرس دهی و نام گذاری معابر در کشور ژاپن
تصور کنید در یکی از خیابانهای ایران هستید و یک ژاپنی از شما میپرسد ” ببخشید نام این بلوک چیست؟” فکر کنید سوالش را متوجه نمیشوید و می گویید “ما در خیابان آذر هستیم مابین خیابانهای شمس آبادی و کاشانی”. اما مرد ژاپنی دوباره از شما می پرسد ” نه، خیابان نه. نام این بلوک چیست؟” شما پاسخ می دهید اینجا بلوکی بین خیابان شمس آبادی و خیابان کاشانی است.بلوک ها نامی ندارند.خیابان ها نام دارند. بلوک ها فقط فضاهای بدون نام بین خیابان ها هستند.
حالا تصور کنید در توکیو ایستاده اید.از شخصی می پرسید “نام این خیابان چیست؟” تصور کنید او سوال شما را متوجه نمی شود و می گوید: “این بلوک شماره 5 است و آن بلوک شماره 8”. اما شما دوباره می پرسید: “نه، بلوک نه. خیابان. نام این خیابان چیست؟”. و او دوباره نام بلوک ها را به شما می گوید.
بله درست حدث زدید، در بیشتر قسمتهای ژاپن خیابان ها نامی ندارند.بلکه بلوک ها شماره دارند.خیابانها فقط فضاهای خالی بین بلوک ها هستند و ساختمانهای درون بلوک ها بر اساس ترتیب سال ساختشان شماره بندی شده اند.اولین ساختمان ساخته شده در هر بلوک شماره 1 و دومی شماره 2 و همینطور به ترتیب شماره گذاری خواهند شد.حتی اگر این شماره بندی باعث نامرتب قرار گیری شماره ساختمان ها در بلوک ها شود.
دیگر مشکلات نام گذاری
البته در بعضی موارد استثناء برخی شاهراه های اصلی نام گذاری می شوند ولی در واقعیت توسط مردم محلی زیاد استفاده نمی شوند.آدرس دهی پستی در ژاپن ترکیبی از نام استان و نام شهر و سپس ترتیبی از 3 شماره است.شماره محدوده، شماره بلوک و شماره ساختمان.
وقتی شما در خیابانی هستید و می خواهید به بلوک خاصی بروید مشخص نیست که آیا اگر این خیابان را ادامه دهید به بلوک مورد نظر خواهید رسید یا خیر، بلکه یا باید با محل آشنا باشید یا نقشه یا دستگاه GPS همراه داشته باشید.خوشبختانه در نقاط کلیدی سطح شهر مانند استگاه های اتوبوس و مترو نقشه هایی قرار داده شده است تا کار آدرس یابی را اسان کند. شما در هنگام تردد در خیابانها با تابلوهای زیادی مواجه خواهید شد که نام و شماره بلوک ها و جایی که هستید بر روی آن قید شده است و شماره ساختمان ها به صورت تابلوهای کوچکی بر روی ساختمان ها قرار دارد که گاهی یافتن آنها مشکل و گیج کننده است.همه اینها نشان می دهد که آدرس یابی در ژاپن مشکل است و اگر به محل ها و شهرها آشنا نباشید قدری سخت می شود.اما اگر نقشه ای ماننده نقشه های گوگل را داشته باشید بهتر می توانید آدرس یابی کنی
شباهت در نام گذاری معابر در ژاپن و ایران
همچنین آدرس دهی در ژاپن مانند ایران از بخش بزرگ به بخش کوچک نوشته می شود.مانند نام استان و شهر و سپس ذکر جزئیات تا شماره ساختمان.
کشورهای کره شمالی و کره جنوبی نیز از سیستمی شبیه به سیستم آدرس دهی ژاپن استفاده می کنند.اگر چه این سیستم جدیداً در کره جنوبی تغییر کرده و سیستم آدرس دهی جدید غربی به همراه سیستم قدیمی با هم استفاده می شوند.
در هر صورت روند نام گذاری خیابان ها و معابر و آدرس دهی در کشورهای مختلف با توجه به سابقه تاریخی و فرهنگی و سطح پیشرفت آنها می تواند متفاوت باشد و کشورهایی می توانند در این زمینه موفق باشند و برای مردم خود آسایش و راحتی در کیفیت زندگی در شهرها را رقم بزنند که با انجام تحقیقات به استفاده از بهترین سیستم آدرس دهی و نامگذاری در کنار استفاده از تکنولوژی و فناوری های به روز روی آورند
شما ژاپن رو با ایران مقایسه میکنید؟؟؟ 🙂
سلام
ممنون از ارسال نظر شما
نه بزرگوار این فقط یک مقاله جهت اطلاع رسانی و مقایسه سیستم های GIS است.