چگونه مشکلات نامگذاری معابر و اماکن شهری را حل کنیم؟
نامگذاري معابر، ميادين و اماکن شهری از ابتدایی ترین اقدامات شهرداری و شورای شهر جهت تحقق حقوق شهروندي محسوب مي گردد و عدم نامگذاري يا نامگذاري نامناسب موجب تضييع حقوق شهروندي مي گردد و به یقین در زندگي شهروندان و سازمان های خدمت رسان، اختلال ايجاد مي كند.
اهمیت نام معابر و مکان ها تا جایی پیش می رود که یکی از مولفه های دانش شهرسازی یا به عبارت دیگر مدیریت شهری، نام گذاری صحیح معابر و خیابان های شهر است. نام گذاری خیابان ها و کوچه هایی که اگر بر اساس اصول باشد، به سرعت می تواند در ذهن مردم ماندگار شود و سبب افزایش رفاه مردم شود و اگر این گونه نباشد نه تنها باعث افزایش رفاه نشده، بلکه افزایش زحمت، افزایش تردد و ایجاد آشفتگی و در نتیجه مشکلات دیگر را نیز در پی دارد.
اما با توجه به شواهد موجود، در بسیاری از شهرهای کوچک و بزرگ کشورمان هنوز مشکلاتی زیادی در رابطه با مدیریت و نام گذاری خیابان ها و کوچه ها وجود دارد. مشکلاتی که مسئولان شهری و شهروندان با آنها درگیر هستند و هر یک به نوعی سعی در رفع آنها دارند، اما فرآیند مدیریت و نام گذاری معابر شهری نیز مانند سایر فرآیندهای مدیریتی و اداری می تواند با به کارگیری فناوری و سامانه های هوشمند کامپیوتری، روندی سهل و ساده به خود بگیرند و بسیاری از خطاها و دشواری ها را در این روند حذف کند.
نواقص و مشکلاتی مانند وجود معابر با نام های تکرای در چندین نقطه شهر، وجود معابر بدون نام، وجود معابر با تشابهات اسمی و ایجاد ابهام و سردرگمی برای شهروندان و سازمان ها، عدم وجود تناسب میان نام خیابان اصلی و فرعی، تغییرات مکرر نام یک معبر و ایجاد مشکلات پس از آن، تکه تکه کردن خیابان ها و کوچه ها به نام های مختلف، عدم سنخیت نام ها با جغرافیای تاریخی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی منطقه، مشخص نبودن وجه تسمیه برخی از معابر و مکان ها و … می تواند مشکلات بسیاری را برای شهروندان در مراجعه به ادارات براي بهره مندي از تسهيلات و خدمات شهري، درخواست تاكسي تلفني، آمبولانس، پليس، ارسال كالا و بسته هاي پستي، مسافرت، رفتن به خانه دوستان و آشنايان، گردش و تفريح و ساير مواردي از اين قبيل به وجود آورد.
همچنین فرآیند مدیریت و نام گذاری معابر شهری برای مسئولان و تصمیم گیران شهرها نیز با مشکلات بسیاری از جمله، در دسترس نبودن اطلاعات تکمیلی معابر، نبود نقشه های بروز و دیجیتال از معابر و اماکن، نبود امکان جست و جوی سریع در معابر و اماکن شهر، وجود مشکلات در روند تصمیم گیری در مورد نام معابر شهری بین سازمان های مختلف ، نبود سیستمی جهت بایگانی موارد تصویب شده و ارائه گزارشات آماری پیشرفته، افزایش نامه نگاری ها و افزایش هزینه ها و طولانی شدن روند تصمیم گیری، نبود سیستمی یکپارچه جهت ثبت و پیگیری درخواست های شهروندان جهت معابر و…. مواجه است.
در این میان وجود سامانه ای کامپیوتری که بتواند تمامی مشکلات پیش روی معابر، شهروندان و مسئولین را شناسایی و رفع کند و در روند تصمیم گیری و مدیریت معابر شهری سرعت و دقت را اضافه کند، می تواند راه حلی باشد برای پیش رفت به سمت شهرهای الکترونیک و سرعت بخشی به امر خدمت رسانی به شهروندان و در نتیجه افزایش رضایت مندی شهروندان و هویت بخشی به شهرها را در پی داشته باشد.
شرکت ساعی با مطالعه و شناسایی مشکلاتی که بخشی از آنها ذکر شد، با ایجاد سامانه ای کاربردی جهت مدیریت نامگذاری معابر و اماکن شهری سعی بر رفع مشکلات این بخش از هویت شهری داشته و با ایجاد راه حل هایی برای شهروندان، مسئولان و معابر، به افزایش هماهنگی و نظم بخشی به این فرآیند کمک کرده است.
سامانه مدیریت نامگذاری معابر و اماکن شهری (منام) با در بر گرفتن تمامی معابر یک شهر و ارائه داشبورد مدیریتی، گزارشات آماری، کارتابل اداری جهت سازمان های مختلف، جست و جوهای پیشرفته، بانک اطلاعاتی معابر و اماکن شهر، بانک اطلاعات ویژگی های توصیفی معابر، دایره المعارف هوشمند نام گذاری، بایگانی صورتجلسات و مصوبات کمیسیون نامگذاری معابر، ایجاد زمینه مشارکت شهروندان و دیگر امکانات نرم افزاری، راه حلی جامع و یکپارچه را جهت مدیران شهری، ارائه نموده است.
بدون دیدگاه